L’AJUNTAMENT DE PORRERA COMPRA EL CAFÈ ANTIC I LO TEATRET

El pagament s’ha fet efectiu avui, en una operació que busca la preservació patrimonial i la lluita contra el despoblament

L’Ajuntament de Porrera ha formalitzat avui la compra de l’edifici del Cafè Antic i de Lo Teatret després de fer efectiu el pagament de la meitat del seu valor total. L’adquisició, d’una banda, persegueix, la preservació d’un important llegat històric i sentimental, alhora que que es pretén dotar el municipi de més habitatge i serveis, en lluita contra el despoblament.

El Cafè Antic i Lo Teatret, situats en un mateix edifici, amb vistes al riu Cortiella, en el nucli antic, són un patrimoni local de gran estima a Porrera, ja que van ser alguns dels principis espais de socialització de la comunitat durant molts anys, cantats fins i tot per Lluís Llach en el seu disc “Món Porrera”.

Més enllà de preservar el seu valor històric, cultural i sentimental, l’adquisició enceta un ambiciós projecte de futur per al municipi, ja que també busca que Porrera guanyi en atractiu mitjançant la dotació de més serveis i d’habitatge de lloguer.

En paraules de l’alcalde, Joan Carles Garcia, “d’una banda volem disposar de més habitatge de lloguer per a aquelles persones que vulguin fer de Porrera la seva primera residència, alhora que garantim la continuïtat d’un espai de socialització que segueix sent fonamental per tenir un poble viu i fins i tot atreure-hi nous veïns”.

L’Ajuntament considera que aquest ambiciós pas endavant, que marcarà la legislatura i els propers anys, respon a una necessitat cada vegada més imprescindible. “Fem aquest pas, coneixedors del que suposa una compra d’aquestes magnituds, però la fem fermament convençuts que és una operació estratègica de present i de futur per Porrera”, afegeix l’alcalde. Sense espais com aquests, a parer municipal, Porrera perdria patrimoni, qualitat de vida i capacitat de fixar la gent al territori.

El pagament efectuat avui ha estat possible gràcies al finançament aconseguit mitjançant el Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. De fet, la subvenció destinada a béns d’inversió per al període 2019-2023 s’ha destinat íntegrament a aquesta finalitat. Restarà pendent l’altre 50%, que s’anirà pagant anualment durant els propers quatre anys.