Manifest Diada Nacional de Catalunya 2023

Manifest Diada Nacional de Catalunya 2023

La força del municipalisme, la força del poble de Catalunya

 

L’11 de setembre, cada any, sortim al carrer per celebrar la nostra Diada Nacional, per expressar-nos i per reivindicar-nos com a poble lliure i sobirà.

I és que la sobirania és sinònim de més benestar i més oportunitats per a tota la ciutadania. Només així han avançat les nacions, quan els drets socials i els nacionals han anat plegats, acompanyats sempre dels pobles i ciutats.

Les catalanes i els catalans sempre ens hem expressat de forma cívica, pacífica i democràtica per decidir el nostre futur. Així ho vam fer el 9N, l’1 d’octubre, i tants cops com faci falta perquè la democràcia és l’eina més poderosa i transversal que disposa tota nació.

L’11 de setembre és més que la nostra diada, és l’oportunitat que tenim, cada any, de retrobar-nos i commemorar allò que som i què ens uneix. És aquest el sentit d’una Diada Nacional i la tradició que cada 11 de setembre, des de fa tres segles, ens porta a engalanar els nostres balcons, carrers i places, i a omplir-los de vida amb tota mena d’activitats populars.

Aquesta Diada volem fer un especial èmfasi en la necessitat de reivindicar l’ús i la vitalitat del català com a eina vertebral de la nació. La nostra llengua és una eina de cohesió social, d’identitat i de cultura que hem de preservar, protegir i potenciar encara més, sent capaç de transmetre’l a tota la ciutadania, a les generacions futures i en els nous canals digitals.

Des del municipalisme català, des de tots els Ajuntaments de Catalunya, continuarem acompanyant al país en tots els seus avenços socials, nacionals i democràtics, perquè les nacions i els estats no s’entendrien sense la força dels seus pobles, la força del municipalisme.

Un any més, cridem ben alt i clar,

Visca Catalunya lliure!